vrijdag 24 september 2010

Evaluatie P1.1 Creature schetsen deel 1 en 2

  • Evaluatie na deel 1 en 2 van de creature opdracht
Ok, tot nu toe heb je twee maal creatures getekend. De eerste keer heb je invulling gegeven aan het concept door redelijk klare afbeeldingen te maken. Mijn voornaamste kritiek was dat je nog te fijn bezig was en klare ontwerpen maakte. Er zaten een paar interessante ideeën een leuk uitgewerkte tekeningen tussen. Dit was een goeie oefening, ook voor je cocneptuele benadering. Wel herkende ik veel dieren uit deze wereld.
Maar, ik wou veel grovere tekeningen of schetsen zien. Nette tekeningen, toch met weinig contrast en diepte, kloppende anatomie. Er was ook weinig ruimte voor suggestie

Bijvoorbeeld: impressies van een (dierlijke vorm) met een (??? vorm) op het lichaam die er niet thuis hoort. Schets met kleur vlakken en textures, vreemde brushes... Ga-los! Het mag nog grover dan het eerste voorbeeld hieronder. Zie het tweede voorbeeld, zo kan je ook beginnen.
Ga opzoek en ga onbezonnen puzzelen, bouw het op en zie waar het toe lijd. Men weet namelijk niet altijd wat men wil, zelfs dan heeft men vaak niet meteen de beste vorm te pakken.


De tweede maal verzocht ik je meer vanuit interessante vormen te werken. Je hebt gekozen om silhouetten te creëren en die in te vullen. Mooi is dat we weer een paar leesbare creatures hebben om verder op in te gaan.
Echter: In beide schets fasen zien je creatures er nog plat uit. Dit heeft te maken met het ontbreken van diepte (poten op de achtergrond), belichting, suggestie van detail of structuur van huid, anatomie, kleur opzet (alleen rood of groen) en de houding van veel tekeningen. 


Conlusie: 
We gaan werken aan het het opzetten van impressies en schetsen. Ook gaan we eraan werken een afbeelding op te bouwen van begin tot detail . Dit doen we in de volgende opdracht over landschappen en fauna.
Om je beter creatures te leren tekenen beginnen we met een standaard serie wekelijkse zij-opdrachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten